Batterytester

Wereldwijd markleider

De naam is kort en geeft aan wat Batterytester doet: accu’s testen. En dat doet Batterytester goed, want het is wereldwijd marktleider op dit gebied.

De accu is het meest kwetsbare en tegelijk het meest kostbare onderdeel van de e-bike. De Batterytester wordt ingezet om een accu te kunnen ‘doormeten’. Aan de hand van de diagnose kan door een rijwielhandelaar worden vastgesteld of de accu de oorzaak is van een verminderde actieradius van een e-bike of dat de oorzaak wellicht elders gezocht moet worden. Veel accu’s zijn beveiligd en kunnen alleen met behulp van een adapter worden getest. Batterytester heeft de kennis in huis om zelf adapters te ontwikkelen, maar werkt nu ook samen met accuproducenten.

Ter plaatse testen
Accu’s worden nog te vaak onnodig getransporteerd. Door ter plaatse te testen en het testrapport digitaal naar de producent te sturen, kan veel efficiënter en duurzamer gewerkt worden aan oplossingen. Uit de diagnose van een Batterytester kan tevens een uitspraak worden gedaan omtrent de veiligheid van een accu.

De verwachting is dat de vraag naar gebruikte e-bikes enorm zal toenemen de komende jaren mede door inflatie en andere economische en maatschappelijke (circulair, duurzaam) ontwikkelingen. Batterytester denkt haar klanten, de rijwielhandelaren, te ondersteunen in de verkoop van gebruikte e-bikes.

Batterytester
Gildenweg 20
7021 BR
Zelhem
026-8487042

Deel dit bericht